Znáte discgolf? Nenáročnou zábavnou hru můžete poznat až do odpoledne v Mostě
Přenosné diskgolfové hřiště vyrostlo v Mostě. Seznamte se s tímto sportem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Se hrou discgolf, která je možnou městskou alternativnou ke klasickému golfu s míčkem, ale používáte frisbee, se mohou až do odpoledních hodin seznámit lidé v Mostě.

Na travnatém prostranství vytyčeném městským divadlem, Jungle Arénou a silnicí vedoucí okolo Šibeníku rozestavěli propagátoři tohoto sportu čtyři koše, na nichž si můžete hru vyzkoušet, a to až do 17 hodin. Cílem je lidi s discgolfem seznámit a do budoucna třeba přesvědčit město ke stavbě hřiště na Šibeníku.

Pravidla jsou obdobná jako u golfu: na co nejmenší počet hodů dostat disk do drátěného koše. V Česku jde o stále populárnější zábavu, která není finančně náročná. Používat můžete levné létající talíře i speciální jim podobné, které přijdou zhruba na tři stovky.

Za posledních osm let vzniklo v Česku přes sto hřišť, v boomu jsme za tuto dobu čtvrtí na světě. Hru můžete provozovat rekreačně, ale i závodně, pořádají se ligové soutěže.

Nejbližší pevné hřiště je v Oseku a Teplicích, discgolfové týmy fungují v Ústí či v Kadani.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru