Výtěžek z prodeje kabelek podpoří Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Kolik se podařilo vybrat?
Foto: archiv
Most

Ústecký kraj - Nadační fond Krajské zdravotní, a. s., získá ze 4. ročníku akce „Kabelky pomáhají“, pořádané ve spolupráci s Obchodním centrem Olympia v Teplicích, 80 620 Kč ve prospěch registru dárců kostní dřeně.

„Vstoupit do registru dárců kostní dřeně může každý zdravý člověk ve věku 18 až 35 let. Dříve se odběry prováděly pouze z krevního vzorku. Dnes v době DNA se odběr provádí stěrem z bukální sliznice. Metoda je rychlá a bezbolestná,“ řekla MUDr. Klára Váchová, lékařka Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

„Musím poděkovat všem, kteří nám kabelku věnovali nebo si ji přišli koupit. Letos jsme měli čtyřicet sběrných míst, takže se sluší poděkovat i partnerům akce,“ doplnila Jaroslava Konečná, marketingová manažerka OC Olympia.

Šek na 80 625 Kč bude Nadačnímu fondu Krajské zdravotní, a. s., předán v rámci charitativní módní přehlídky „Krása pomáhá dětem“, která proběhne 10. září od 19:00 hodin v Severočeském divadle baletu a opery v Ústí nad Labem. Výtěžek z této akce bude věnován na dětská oddělení Krajské zdravotní, a. s., v děčínské, ústecké a teplické nemocnici.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru