Rouškám věří méně lidí než v dubnu, ukázal výzkum. Jak moc jim důvěřujete vy?
Ilustrační foto
Most

ČR - Nejnovější online výzkum společnosti Nielsen Admosphere ukazuje, že rouškám jako ochraně před šířením koronaviru aktuálně věří 61 % Čechů, což je o 9 procentních bodů méně než v dubnu. Naopak nedůvěru k tomuto typu ochrany momentálně vyjádřilo 35 % dotázaných, tedy o 13 procentních bodů více než před necelým půl rokem.

Větší rozdíl v postojích oproti dubnu lze pozorovat u žen: 68 % důvěřovalo rouškám jako účinné ochraně před šířením COVID-19 tehdy, dnes už toto procento pokleslo na 57 %. Aktuálně jim naopak nevěří už 39 % žen, přitom ještě v dubnu takových bylo „jen“ 23 %. V otázce nedůvěry došlo u mužů k nárůstu o 10 procentních bodů (z 21 % v dubnu na současných 31 %).

2009rouskykz

Zdroj: www.nielsen-admosphere.cz

Větší nedůvěru k rouškám nyní vyjadřuje také věková skupina 35–44 let. Ta nyní ochraně obličeje nevěří ve 43 % případů, což představuje výrazný nárůst o 27 procentních bodů oproti dubnu. U skupiny nad 45 let se procento „nedůvěřivců“ zvýšilo o 12 procentních bodů (z 19 % na současných 31 %). Nejmladší skupina je na tom s nedůvěrou v roušky stále zhruba stejně: 33 % se tak vyjádřilo nyní, v dubnu to bylo 30 %.

Výzkum uskutečnila společnost Nielsen Admosphere ve dnech 10.–14. září 2020. Sběr dat proběhl online na vzorku pěti set respondentů z internetové populace Českého národního panelu starší 15 let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru