STALO SE: Žena v Mostě odmítala opustit autobus, řidiči se nelíbila její rouška
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Řidič autobusu požádal o pomoc strážníků s cestující, která měla jako ochranu dýchacích cest roušku ušitou ze záclony a odmítá opustit autobus.

Strážníci na místě zajistili ženu sedící v autobuse, která měla přes ústa roušku ze záclonového materiálu s patrnými otvory v látce, která zjevně nevyhovovala definici ochranného prostředku dýchacích cest stanovené mimořádným opatřením Ministerstvem zdravotnictví. To stanovuje povinnost nosit na určených místech „ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének“.

Děrované materiály, jako jsou například záclony nebo krajky, nechrání okolí před šířením kapének vůbec, a strážníci proto tuto ochranu dýchacích cest nemohli akceptovat jako řádnou ochranu dýchacích cest ve smyslu platných ustanovení. Strážníci se pokusili věc vyřešit domluvou, ale vzhledem k tomu, že žena uvedla, že bude tuto roušku používat dál, seznámili ji strážníci s tím, že její jednání vykazuje znaky přestupku, kdy nesplnila povinnost uloženou mimořádným opatřením, a celá věc bude postoupena na Krajskou hygienickou stanici Ústeckého kraje.

Strážníci se nemýlili, domluva nepomohla, a stejný přestupek se stejnou ženou projednávali o devět dní později. K oběma oznámením strážníci přiložili jako důkazní materiál záznam z projednávání podezření z přestupku z minikamery.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru