Topná sezóna začíná. V Mostě i Litvínově se od pátku začne topit
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Vzhledem k předpovědi velmi výrazného poklesu průměrných denních teplot o následujícím víkendu je komořanská teplárna připravena již od pátku 25. září zahájit vytápění domácností v Mostě a Litvínově.

Zahájit vytápění domácností, firem a institucí musí být teplárny připraveny od 1. září, kdy podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu začíná otopné období. V této době jsou zahájeny dodávky tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot. Výkon jednotlivých zdrojů je pak regulován podle vývoje venkovních teplot a požadavků odběratelů.

„Temperování domácností zahajujeme vzhledem k citelnému ochlazení, ke kterému má dle předpovědi dojít již na konci tohoto týdne. V případě, že se teplé počasí ještě vrátí, může být vytápění opět utlumeno. Nebylo by to poprvé, co bychom k takovému kroku přistoupili,“ řekl Petr Horák, ředitel Severočeské teplárenské.

Topná sezóna tak letos v obou městech začne o 6 dní později než loni.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru