30 nehod na silnicích I. třídy, jeden ztracený život. Policisté zhodnotili srpen na silnicích Mostecka
Tragická nehoda u Sedlece. Foto: archiv
Most

Mostecko - V srpnu vyjížděli mostečtí dopravní policisté k 105 nehodám. V porovnání s rokem 2019 je to o 19 nehod více. Letošní srpen byl poznamenán jednou tragickou nehodou, při které zemřel řidič osobního vozu.

Těžké zranění policisté neevidují. Čtrnáct účastníků skončilo s lehkým zraněním. Hmotná škoda způsobena při kolizích byla vyčíslena na 4,4 miliony korun (2019 – 3,1 milionu korun). Ke třiceti střetům policisté vyjížděli na silnice I. třídy, k šesti na silnice II. třídy.

V Mostě došlo k 41 bouračce, v Litvínově ke třinácti. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy (58), následovalo nedání přednosti v jízdě (11) a překročení rychlosti (11). Policisté k nehodám vyjížděli nejčastěji v pondělí (25), relativně málo nehod zaznamenali v úterý (8).

K nejvyššímu počtu nehod došlo mezi 14. a 16. hodinou (21), od půlnoci do 04. hodiny policie šetřila pět střetů v dopravě. Muži bourali ve 43 případech, ženy jen ve 14. Celkem 17 osob havarovalo s dobou praxe 0 – 5 let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru