Kdo ho vyhodil? Strážníci v Mostě zachraňovali sklípkana z kontejneru
Strážníci zachraňovali sklípkana z kontejneru. Přechodný domov našel v teráriu městské policie ve společnosti hadů a dalších zachráněných živočichů. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie ohlásil oznamovatel nález „obrovského“ pavouka v kontejneru. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, která se mimo jiné specializuje na odchyt zvířat.

Sklípkana, který byl do kontejneru vyhozen i s teráriem, strážníci předali svému kolegovi Romanovi Tučkovi, který se ve svém volnu stará o nalezené exotické živočichy přímo ve speciální místnosti s terárii na služebně městské policie. Nový přechodný domov našel pavouk ve společnosti několika hadů, ještěrů, želv, rybiček a dalších pavouků, kterých se zbavili jejich majitelé nejčastěji odložením ke kontejneru. O všechny je díky strážníkovi Tučkovi odborně postaráno.

Místnost s exotickými druhy živočichů na městské policii slouží také jako malý zoologický vzdělávací koutek, který obdivují dětské skupiny i učitelé a učitelky při exkurzích na městské policii. U každého terária je umístěna tabulka s vědeckou klasifikací živočicha a další zajímavosti, jaké známe ze zoologických zahrad.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru