Je situace vážná? V Domově Alzheimer v Mostě začne velké testování. Chybí jim i personál
Hasiči se školí na testování v Domově Alzheimer v Mostě. Foto: HZS ČR
Most

Most - Jaká je situace v Domově Alzheimer v Mostě ohledně rozšíření koronavirové nákazy? Přesně to ukáží výsledky testování. To tam začne v úterý, pomáhat s ním budou hasiči.

Profesionální hasiči Ústeckého kraje budou v úterý 27. října provádět odběry na testy na koronavirus v Domově Alzheimer Most. V minulém týdnu tito příslušníci prošli školením v Krajské zdravotní v Ústí nad Labem. Celkem bylo proškolováno 12 hasičů - zdravotníků. "V Domově Alzheimer Most by měli odebírat vzorky dva hasiči - zdravotníci a pomáhat jim budou dva hasiči - asistenti," upřesnil mluvčí Hasičského záchranného sboru Lukáš Marvan.

Domov Alzheimer Most je soukromé zařízení, které sídlí v pronajatých prostorách. Město Most už v minulém týdnu zveřejnilo žádost o pomoc pro tento domov pro klinety s chronickým duševním onemocněním. "Domov Alzheimer řeší personální nedostatek a urgentně shání dobrovolníky," vyzval magistrát. Onemocněla větší část personálu, je třeba pokrýt denní směny.

Domov Alzheimer Most k aktuální situaci na svém webu neposkytuje žádné informace. Redakce má ale k dispozici výpověď jedné ze zaměstnankyň, podle které je tamní situace alarmující. Počet nemocných klientů mají odhalit právě úterní testy.

Domov disponuje 96 lůžky ve dvou a jednolůžkových pokojích. Pracuje tam okolo šesti desítek zaměstnanců.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru