Muž nechtěl platit za vodu, na podvod se ale přišlo. Hrozí mu pět let vězení
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Až pětiletý trest odnětí svobody může uložit soud za podvodné jednání. Takový trest hrozí 34letému muži z Mostecka.

Ten měl v obci na Mostecku v místě svého bydliště podle policie učinit podvodný krok k tomu, aby nemusel platit vysokou částku za roční spotřebu vody. Nechal si údajně poradit od známého, jak by tuto záležitost obešel.

"Vodohospodářské firmě měl ohlásit, že na pozemku svého domu našel prasklou trubku, kterou mohla voda unikat a zapříčinit velkou spotřebu. Pracovníci firmy přišli na kontrolu vodoměru umístěného v šachtě na zahradě, tento demontovali a zkontrolovali. Zjistili, že vodoměr je poškozený. Soudní znalec pak následně potvrdil, že s vodoměrem někdo neodborně manipuloval a nedovoleným zásahem ho poškodil úmyslně," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

I když obviněný následně fakturu za vodu uhradil, trestnímu stíhání se nevyhnul.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru