Toto udělá s autem srážka s vysokou. Na Mostecku vědí policisté o desítkách střetů se zvěří za měsíc
Následky střetu se zvěří. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Na Mostecku došlo za říjen 2020 k 108 dopravním nehodám. V porovnání s rokem 2019 je to o osm nehod méně. Letošní říjen došlo k lehkým zraněním u 15 osob. Těžké zranění ani smrtelné policisté neevidují, stejně jako loni v říjnu.

Hmotná škoda způsobená při kolizích byla vyčíslena na částku čtyři miliony korun. Celkem 32 nehod se stalo na silnicích I. třídy, 18 na silnicích III. třídy, v obci došlo k 60 střetům.

"Nejčastější příčinou bouraček byl nesprávný způsob jízdy, překročení povolené rychlosti a následovalo nedání přednosti v jízdě. Policisté k nehodám vyjížděli nejčastěji ve čtvrtek, nejméně řidiči bourali v úterý. K nejvyššímu počtu bouraček v dopravě došlo mezi 14. – 16. hodinou, nejklidnější doba z hlediska nehodovosti byl čas mezi půlnocí a 04. hodinou," vypočítává mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Alkohol u viníka nehod byl zjištěn ve třech případech, dvě osoby měly pozitivní test na drogy. Muži havarovali v 53 případech, ženy 13krát a tři osoby byly neřidiči. Opět nejvíce osob bouralo s dobou praxe v řízení do pěti let.

U 29 nehod se řidiči střetli se zvěří.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru