Těžké napadení v Mostě: Muž se sekáčkem v ruce zavolal policii a pak krvavě zranil kamaráda
Ilustrační foto
Most

Most - Kuchyňským sekáčkem na maso zranil svého kamaráda 49letý muž z Mostu. Vyšetřovatel ho obvinil z pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví. Roli v napadení sehrál zřejmě vypitý alkohol.

K události došlo v jednom ubytovacím zařízení v Mostě, kde oba bydlí. Tam byl obviněný v pokoji spolu se svým mladším kamarádem, se kterým se zná dobře už několik let. Muži nejprve popíjeli alkohol, když došlo ke slovní rozepři mezi oběma z banálního důvodu a při ní obviněný vyhazoval z pokoje poškozeného. Poté se na pár minut sám z pokoje vzdálil a vrátil se se sekáčkem na maso v ruce.

"Před tím než zaútočil, zavolal mobilem policii. Poté došlo mezi oběma k přetahování, až poškozený upadl. Obviněný se měl pokusit kamaráda udeřit do obličeje, tomu se podařilo ránu vykrýt rukou a utrpěl při tom sečné zranění předloktí. Jen shodou okolností a aktivní obranou poškozeného nedošlo k zasažení hlavy a ke způsobení vážné poruchy zdraví," uvedla tisková mluvčí Policie ČR v Mostě.

Útočník chtěl poté z místa odejít, v tom mu napadený zabránil do příjezdu policistů. Ti jakmile zjistili, co se stalo, zraněnému muži přivolali lékařskou pomoc.

"Policisté u obou mužů provedli dechovou zkoušku na alkohol. U obviněného byla s výsledkem 1,9 promile alkoholu v dechu, u poškozeného byla o něco nižší. Obviněný je stíhán na svobodě. Za svůj čin může být v případě odsouzení potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let," sdělila mluvčí policistů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru