Mostečanka si zařídila falešný vysokoškolský diplom, chtěla nastoupit do školy
Ilustrační foto
Most

Most - Policie v Mostě obvinila ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny 38letou ženu z Mostu a 36letého muže z Plzeňska. Obviněná si měla za účelem zvýšení kvalifikace opatřit od obviněného, který se však vydával za jinou osobu, falzum diplomu na své jméno o dosaženém vysokoškolském vzdělání.

Tento diplom měla následně použít při pohovoru v jedné škole, kde se ucházela o pracovní místo. "Policie provedeným šetřením zjistila, že obviněná nebyla studentkou vysoké školy a takový diplom nebyl školou vydán. Diplom vykazuje mnoho zásadních chyb a nejde o tiskopis univerzity. Žena si získání titulu nechala zapsat i do občanského průkazu a tímto poté měla prokazovat svoji totožnost a získání vysokoškolského vzdělání," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Šetřením kriminalistů z oddělení hospodářské kriminality byla zjištěna i pravá totožnost muže, který měl ženě za několik desítek tisíc korun diplom zprostředkovat a následně jí ho měl předat. Tedy padělal a opatřil jinému veřejnou listinu, která měla vyvolat dojem listiny pravé.

Mostečanka a muž z Plzeňska jsou stíháni na svobodě a za svůj počin mohou očekávat od soudu v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru