AKTUÁLNĚ: Valí se na nás sněhová kalamita! Kombinace nového sněhu a silného větru může být nebezpečná
Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – Ve velké části Ústeckého a Karlovarského kraje především potom v horských a výše položených oblastech, je třeba během noci na středu a během středy počítat se zhoršenými povětrnostními podmínkami.

Hrozí velký vítr, nový sníh a kombinací toho sněhové jazyky na silnicích, závěje a náledí. Vydali před tím výstrahu meteorologové. Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji (ŘSD)říká: Jsme připraveni. „Nejvyšší stupeň pohotovosti platí do zítřejšího rána. Jen za včerejší den bylo použito 120 t soli a 40259 l solanky na 1619 km,“ shrnuje ŘSD aktuální nasazení techniky.

Se sněhovými jazyky je třeba počítat do středečních večerních hodin. Je možné, že dojde ke zhoršení sjízdnosti komunikací, některé vozovky mohou být nesjízdné. Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledujte dopravní zpravodajství.

Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude místy vytvářet náledí nebo zmrazky, a to v noci z úterý na středu. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

1201mapachmi

Silný západní vítr se bude měnit na severozápadní až severní s nárazy nad 65 km/h. Přijde ve středu večer a potrvá do čtvrtka. Možná jsou poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod.

Od středečního večera se také počítá s novou sněhovou pokrývkou. Během dvanácti hodin může napadnout až 15 centimetrů sněhu. V případě mokrého sněhu může docházet ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice.

Očekává se tvorba závějí. Jde o nebezpečné podmínky pro řízení vozidel, některé vozovky mohou být nesjízdné. Při jízdě autem nezapomeňte na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla. Ve vozidle je vhodné mít teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru