FOTO DNE: V Centralu prázdno, u jezera plno. Lidé vyměnili chrámy konzumu za přírodu
Prázdné parkoviště v Centralu, zaplněné u jezera Most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - O víkendech přeplněná parkoviště v obchodních centrech? Obrázek, který už si skoro nepamatujeme. Lidé vyměnili nákupní horečku za tu cestovatelskou. Alespoň v Mostě.

V neděli krátce před polednem jsme udělali dva snímky v rozmezí deseti minut na dvou místech v Mostě. Jedno bylo liduprázdné, na druhém to žilo. První bylo v obchodním domě Central Most, jehož provoz je omezený kvůli vládním nařízením v zájmu omezení šíření koronaviru. Druhé bylo u jezera Most, které je od září přístupné veřejnosti.

Zatímco obchodníci měli během víkendů ještě před úderem pandemie zlaté časy, kdy lidé místo do přírody vyráželi právě do obchodních pasáží, nyní se situace obrátila. Lidé nechtějí sedět doma a nedělní slunečný den je vylákal na výlety. Horská parkoviště hlásila plno, plno bylo i u jezera Most, jehož břehy pokrývá sněhový poprašek. Voda samotná i přes mrazivé počasí stále nezamrzá, podle Palivového kombinátu má něco pod čtyři stupně Celsia. Okolo jezera ale vede stezka, která se dá celá projít.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru