Mostečan (36) použil k vloupání dlažební kostku. Udělala mu otvor do prodejny
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Pod rouškou tmy se vydal krást 36letý muž z Mostu. V pozdně nočních hodinách se Mostečan rozhodl, že si pořídí finanční prostředky krádeží. Při procházení Mostem sebral na zemi část dlažební kostky, kterou měl vhodit do vstupních dveří jedné prodejny, rozbil skleněnou výplň a otvorem měl vniknout dovnitř provozovny.

Uvnitř následně hledal, co by vzal s sebou. "V kanceláři měl odcizit notebook a hodily se mu i parní čističe. Lup již policisté nezajistili. Věci v hodnotě 14 tisíc korun údajně podnikavec zpeněžil, když je prodal na ulici náhodným zájemcům," uvedla tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková. Poškozené firmě způsobil celkovou škodu ve výši 22 000 korun.

V oboru není žádným nováčkem, za krádeže byl již odsouzen nepodmíněnými tresty a poslední vykonal v loňském roce. Vyšetřovatel mostecké policie muže obvinil ze zločinu krádeže vloupáním. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě.

S ohledem na skutečnost, že krást měl v době vyhlášeného nouzového stavu, může očekávat v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru