Za celý měsíc zajistila vláda očkování jen pro jediné procento obyvatel Ústeckého kraje
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Most

Ústecký kraj – Vakcínu proti koronaviru dostalo v Ústeckém kraji ke včerejšímu dni teprve 8518 lidí. Jde tak zhruba o jedno procento obyvatel v kraji pod Krušnými horami. S očkováním se v Česku začalo před měsícem.

Například ke včerejšku bylo v Ústeckém kraji vykázaných 259 očkování. Je to nejméně od 18. ledna. Na nedostatek vakcín si kraj již stěžoval v minulých dnech. „Velkým problémem, který však nemůžeme přímo ovlivnit, je krácení dodávek vakcíny ze strany dodavatele Pfizer/BioNTech. Měli jsme přislíbeno sedm plat vakcíny pro tento týden, po krácení dorazila pouze tři plata do Krajské zdravotní a jedno plato do Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem. Apeloval jsem osobně na pana premiéra, že není možné, aby okres Kladno dostal dvě plata a celý Ústecký kraj pouze tři a kousek. Dokud se zásobování vakcínou nezlepší, není možné očkovat ve větší míře veřejnost. Očkovací centra jsou však připravena a personálně zajištěna,“ doplnil informace hejtman Schiller.

Například město Most již ukázalo, jak by mělo velké očkovací centrum vypadat. Bude pravděpodobně ve sportovní hale. Vizualizaci přinášíme v tomto článku.

Nejvíce očkovaných v Ústeckém kraji je v kategorii 80letých a starších. Těm bylo podáno zatím 1655 dávek vakcíny. Jde zhruba o dvacet procent všech podaných injekcí. Druhou nejpočetnější skupinou jsou lidé ve věku 45 až 49 let. V této kategorii je vykázáno 1150 očkování. Jednu vakcínu obdržela i osoba mladší sedmnácti let.

Z celkového počtu 8518 vykázaných očkování v Ústeckém kraji připadá 699 na druhou dávku vakcíny Comirnaty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru