Mostečan se vloupal do tří aut a dál kradl. Soud už udělal jeho řádění přítrž
Ilustrační foto
Most

Most - Mostecká policie obvinila tento týden z přečinu krádeže vloupáním 38letého muže z Mostu. Ten má mít dle policistů na svědomí tři vniknutí do osobních vozidel a krádež věcí z nich. Muž již v minulosti kradl a nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na kriminální minulost. Motoristům zanechal celkovou škodu za 32 tisíc korun.

V pondělí 7. června kolem čtvrté hodiny ranní si měl obviněný na sídlišti Výsluní prohlížet cizí vozidlo. Všiml si ho ale svědek a podezřelého okřikl. Ten z místa odešel, avšak vzápětí se vrátil zpět. Za užití šroubováku rozbil sklo u vozidla značky Fiat a uvnitř měl odcizit tašku s chemickým tlakovým postřikovačem. Poté z místa utíkal před svědkem a zmizel v jednom z panelových domů.

"Policisté, kteří na místě případ prověřovali, zjistili šetřením, kde by mohl podezřelý být. U bytu zvonili a klepali, ale nikdo jim neotevřel. Asi po hodině dveře otevřel muž a byl zřejmě překvapený, že policisté jsou stále na místě. Ti podezřelého ihned zadrželi, muž jim vydal tašku s lupem," popisuje mluvčí policistů Ludmila Světláková. Později předal i část dalších věcí, které měl již v květnu odcizit z osobního auta značky Škoda, do kterého se vloupal násilím na stejném mosteckém sídlišti. Z vozu odnesl pomůcky ke vzpírání a cvičení v celkové hodnotě 18 tisíc korun. Třetí vloupání měl provést v ulici Česká minulý měsíc. Násilím vnikl do nákladního vozu a z něj si vzal plastové lahve s nealkoholickým nápojem v hodnotě 80 korun. Za 4 000 korun ale zanechal hmotnou škodu na autě.

"Obviněný muž už v úterý pokračoval v trestné činnosti. V jednom mosteckém supermarketu měl odcizit powerbanku, kterou u pokladny nezaplatil. Na krádež zboží upozornil alarm pracovníky ostrahy a ti podezřelého zadrželi. Muž při tom lup odhodil do prostor jedné z pokladen. K poškození zboží nedošlo. Lapka skončil opět na policii," dodala mluvčí policistů.

Po obvinění vyšetřovatel muže zadržel v cele a kvůli jeho pokračující trestné činnosti podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Soud vazbu uvalil a muž byl předán do vazební věznice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru