Výstraha pro Mostecko! Za pár hodin čekejte velmi silné bouřky a přívalový déšť
Je to jen pár dní, kdy takto řádily živly na Mostecku. A je tu nová výstraha. Foto: archiv
Most

ČR - V neděli odpoledne, večer a v noci na pondělí 26. července budou postupovat od jihozápadu ojediněle i velmi silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině. Meteorologové vydali kvůli tomu výstrahu platnou i pro oblast Mostecka.

Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav. Podle něj se lokálně očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod.

Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě apod. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami.

Nevstupujte a nevjíždějte do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Výstraha platí od nedělní 15. hodiny do pondělní 6. hodiny ranní.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru