VIDEO: Most dává do oprav a modernizace škol 84 milionů korun. Co se kde dělá?
Přípravy na zateplování 3. základní školy. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Během prázdnin panuje v mnoha mosteckých školách čilý stavební ruch. Jako každým rokem v mateřských a základních školách probíhá pravidelná údržba i větší investiční akce. Tou největší je zateplení zbývajících objektů základní školy U Stadionu (3. ZŠ), která si vyžádá náklady přesahující 47 milionů korun.

"Čas prázdnin využíváme ve školách i školkách ke stavebním úpravám. Připraveny jsou rekonstrukce budov i modernizace učeben. V tomto roce město opraví a zmodernizuje školy za více než 84 milionů korun," říká náměstkyně primátora Markéta Stará.

Dalšími finančně nákladnějšími akcemi je vybudování odborných učeben v 14. základní škole v Rozmarýnové ulici. Škola bude stavebně upravena tak, aby nabídla využití i pro osoby se sníženou schopností pohybu či orientace. Na začátku školního roku žáky přivítají nové odborné učebny pro výuku přírodopisu, chemie, výpočetní techniky a cizích jazyků. Ve škole budou instalovány i metalické a optické rozvody místní sítě LAN a vytvořena stabilní WIFI síť. Náklady na tuto rekonstrukci dosáhnou zhruba 13,7 milionu korun. Kromě toho bude ve škole během léta upraveno sociální zařízení v prvním nadzemním podlaží jednoho pavilonu.

Jeden milion korun je potřeba na opravu tenisového hřiště základní školy v ulici Obránců míru (11. ZŠ). Ve stejné škole bude opraven i plot.

V základní škole v ulici J. A. Komenského (15. ZŠ) bude za více než milion provedena výměna podlah a také výměna elektrorozvodů a osvětlení některých pavilonů za zhruba 943 tisíc korun.

https://www.youtube.com/watch?v=_uuCKYfRZKE

Přehled investic

1. ZŠ – oprava střešního pláště tělocvičny (necelých 800 tisíc Kč - bez DPH 713.363, vč. DPH 863.169,23 Kč)

3. ZŠ - největší investiční akcí je zateplení zbývajících objektů základní školy, která si vyžádá náklady přesahující 46 milionů Kč (momentálně 47.500 tis. Kč)

4. ZŠ - oprava nakládací rampy u školní kuchyně

5. ZŠ - výměna elektrorozvodů a osvětlení v tělocvičně (280 tisíc Kč)

8. ZŠ - oprava podlahy ve školní kuchyni

10.ZŠ - oprava vnitřních dešťových svodů

11. ZŠ - oprava tenisového hřiště základní školy (1 milion Kč), oprava plotu a oprava zatékání do suterénu budovy jednoho z pavilonů

0508skolyopravy2

Oprava zatékání na 11. základní škole. Foto: Oldřich Hájek

14. ZŠ - vybudování odborných učeben pro výuku přírodopisu, chemie, výpočetní techniky a cizích jazyků, (13,7 milionu Kč)

15. ZŠ - výměna podlah, elektrorozvodů a osvětlení některých pavilonů – osvětlení 943 tis. Kč, podlahy a lina 1.059 tis. Kč

17. ZŠ - demolice bývalé školy (7 milionů Kč), ukončena by měla být v září – 7.177 tis. Kč i s BOZP a IČ, bez 7.061 tis. Kč

18. ZŠ - zateplení střechy pavilonu B včetně nové střešní krytiny (1,8 milionu Kč), výměna elektrorozvodů a osvětlení ve 2 podlaží (900 tisíc Kč), výměna systému měření a regulace stáv

Středisko volného času- výměna oken v tělocvičnách (přes 3 miliony Kč)

Mateřská škola A. Sochora - oprava odpadu v pavilonu jeslí (2,3 milionu Kč)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru