I když teploty poskočí nahoru, ani konec týdne se neobejde bez deště
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Tak nám zapršelo, nadto zabouřilo a na Podbořansku se dokonce objevilo tornádo, ve skutečnosti neškodná, přesto děsivě působící tromba. Na území Karlovarského a Ústeckého kraje spadlo až 50 mm srážek, a to v Hrobu na Teplicku.

Jinak ale naprostá většina srážkoměrných stanic zaznamenala od 3 do 25 mm, výjimkou byly stanice Aš, Kadaň či Žatec, které zaznamenaly v podstatě nic (resp. 0,1 až 0,9 mm). Díky dešti bylo relativně chladno, jen zřídkakdy rtuť teploměru atakovala 21 °C. Sem tam padla dvacítka, jinde nanejvýše devatenáctka, osmnáctka.

Původně to vypadalo, že o prvním čistě srpnovém víkendu by počasí zase mohlo lákat k pobytu u vody. Inu, minulý čas je namístě. Třebaže se oteplí, bez dešťových kapek to prostě nepůjde. Nemluvě o tom, že oteplení také nebude kdovíjak světoborné...

Čeho se dočká lid Karlovarského a Ústeckého kraje:

6. srpna: Při východu slunce (cca 5:45) bude ledaskde k vidění zatažená obloha, ale pršet nebude. Jak bude pátek stárnout, situace na obloze se nijak převratně nezmění. Jinými slovy mnoho přírodního vitaminu D k mání nebude. K tomu se místy objeví přeháňky. Po západu slunce oblačnosti ubude a postupně přibude hvězd. Uvažujete-li náhodou o noci pod hvězdami, tak hlavně na západě počítejte s vysokou oblačností. Maxima okolo 18 až 22 °C.

7. srpna: Do rána se vysoká oblačnost rozprostře od Aše až po Rybniště (i dál). Zanedlouho se začne vytrácet a na chvíli se asi ukáže sluníčko, jenomže to se už pomalu bude angažovat studená fronta. S ní související bouřky a (vydatný) déšť dorazí až ve večerních hodinách, česko-německou hranici asi překročí mezi 19:00 až 20:00, ale do té chvíle nebude o mraky nouze. Polojasno, oblačno, tak nějak to asi bude vypadat. Dobrou zprávou je, že bouřky nebudou, resp. neměly by být intenzivní. Maxima okolo 22 až 26 °C, minima kolem 14 až 10 °C.

8. srpna: Po přechodu studené fronty, tzn. v průběhu rána, dojde k výraznému ubývání mraků. Dočasně bude převážně jasno až polojasno. Potom se zas vesmír přikloní na stranu mraků, nicméně to vypadá, že nepřinesou žádné srážky. No a ještě před západem slunce se od západu na většině území vyjasní s tím, že o půlnoci bude jasno vesměs všude. Bohužel jen do cca 1:00 až 2:00, kdy se od západu opět zatáhne... Maxima okolo 19 až 23 °C, minima kolem 15 až 11 °C.

9. srpna: Během večera se stejně jako v neděli vyjasní a o půlnoci znovu všude nebe poseté hvězdami, jinak mraků docela hodně, hlavně vysokých, přes den i nízkých. Navzdory tomu skoro všude spadne 0 mm srážek, pouze na horách by mohl spadnou milimetr, možná dva. Dost možná ale ani na horách nespadne ani kapka... Maxima okolo 20 až 24 °C, minima kolem 13 až 9 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru