Odsouzení z Bělušic se naučili pracovat s pilou, snadněji získají práci po propuštění
Díky rekvalifikačním kurzům jsou odsouzení z Věznice Bělušice o krok blíže k pracovnímu zařazení po konci trestu. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Třicet odsouzených z Věznice Bělušice získalo osvědčení k obsluze motorové pily a křovinořezu. Díky rekvalifikačním kurzům jsou o krok blíže k pracovnímu zařazení po konci trestu.

"Odsouzení z Věznice Bělušice získali osvědčení, díky kterému mají blíže k pracovnímu zařazení po konci trestu. Na základě dlouhodobé spolupráce věznice s firmou Lesma s.r.o. získalo dvacet vězňů osvědčení na obsluhu motorové pily a deset vězňů na obsluhu křovinořezu," uvedla mluvčí věznice Danuše Vránová.

Kurz proběhl přímo ve věznici Bělušice formou teoretické i praktické přípravy. Absolventi kurzu se naučili provádět obsluhu i údržbu motorové pily a křovinořezu, orientaci při kácení rostlých stromů a i práci při prořezávkách a rovněž vyřezávání křovin při údržbě zeleně.

"Kurz byl financován z prostředků programu prevence kriminality. Díky těmto získaných znalostem a dovednostem mají odsouzení blíže k pracovnímu zařazení po konci trestu, neboť mohou budoucímu zaměstnavateli již získaný průkaz kvalifikace předložit," dodala tisková mluvčí Věznice Bělušice Danuše Vránová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru