ROZHOVOR: Při opravách ulice SNP našli starou tramvajovou trať. Stavbaři čelí i dalším obtížím
Opravy ulice SNP. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - V Mostě pokračuje rekonstrukce ulice Slovenského národního povstání. Jak probíhají současné práce, kdy budou hotové a s jakými potížemi se stavební firma potýká? V rozhovoru to přibližuje primátor města Mostu Jan Paparega.

Pane primátore, Rada města Mostu schvalovala vícepráce za přibližně půl milionu korun. Proč to bylo nutné?

Původní projekt, který jsme dostali, vykazoval nedostatky, na které se přišlo v průběhu realizace. To znamená, že tam byly nějaké opodstatněné náklady nezbytně nutné. Namátkou třeba: nepředpokládalo se, že v částech zálivů budou původní žulové kostky, které ztížily realizaci. Dokonce v jedné části SNP byla objevena stará tramvajová trať, se kterou se nepočítalo. To znamená další komplikaci, kterou bylo nutno odstranit a jít do zemního lože hlouběji. Není to žádné drama. My jsme tuto investiční akci vysoutěžili velmi pozitivně. Úspora byla v řádech milionů korun proti předpokládané ceně a těch půl milionu korun není žádná dramatická částka na tak velké investiční akci.

V jaké fázi jsou práce nyní?

Já si myslím, že jsme za polovinou, postupuje se podle harmonogramu. Původní termín dokončení byl 10. října. Teď se práce posunuly. V současné době jsme reklamovali pokládku asfaltu, který tam je. Zřejmě tam došlo k nějaké chybě, neboť asfalt je velmi zvlněný. Zhotovitel to uznal. Reklamace bude řešena pravděpodobně tak, že povrch bude odfrézovaný a bude tam nová pokládka tak, aby vše bylo hladké a ten průjezd byl plynulý. Určitě nechceme na takhle velké investiční akci a na dopravní tepně, aby nová komunikace byla zvlněná. Právě proto jsme přistoupili k výměně asfaltu, který tam je.

V horní části je již patrný kruhový objezd. 

Když se tam teď pojede Mostečan nebo kdokoliv jiný podívat, tak tvar je už předdefinovaný a práce na samotném kruhovém objezdu probíhají velmi intenzivně. Já si myslím, že v druhé polovině října bychom měli být hotovi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru