Most vyplatí strážníkům odměny za mimořádnou službu během pandemie. Část odměn uhradí z dotace státu
Strážníci městské policie v Mostě. Foto: MP Most
Most

Most - Ministerstvo vnitra se rozhodlo ocenit nasazení strážníků městských policií během pandemie covid-19 a vypsalo speciální dotační program, ze kterého mohou města čerpat pět tisíc korun na jednoho strážníka, který během nouzového stavu plnil úkoly státu. Podmínkou je finanční spoluúčast města na každé odměně ve výši minimálně pěti tisíc korun.

„O dotaci na odměny strážníků jsme požádali ihned po vypsání dotačního programu, byli jsme úspěšní a už víme, že dotaci obdržíme. Jsem rád, že ministerstvo našlo cestu, jak strážníkům městských policií poděkovat stejně jako policistům nebo zdravotníkům. Za jejich nasazení v době nouzového stavu, kdy plnili především úkoly státu, si takové ocenění ministerstva bezpochyby zaslouží,“ vysvětluje Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Všichni mostečtí strážníci, kteří v rámci nouzového stavu pomáhali zajišťovat bezpečnost, tak získají ještě letos mimořádnou odměnu ve výši více než 10 tisíc korun. Jedná se o 89 strážníků a strážnic. Všichni se během pandemie COVID-19 podíleli na zvládnutí situace v souvislosti s pandemií, podíleli se na plnění úkolů přímo spojených s předcházením a eliminací dopadů pandemie COVID-19 na bezpečnost, život a zdraví občanů ve městě Most nebo prováděli kontrolu stanovených opatření.

„Se spoluúčastí ve výši pěti tisíc korun na jednoho strážníka naše město nemá problém, plánovali jsme strážníky ocenit. Finanční prostředky na odměny jsme měli připravené v rozpočtu a ta částka bude vyšší než požadovaných pět tisíc korun spoluúčasti. Práce městské policie v Mostě si vážíme a umíme strážníky finančně ocenit i v době mimo nouzový stav. Nicméně především v době pandemie odvedli strážníci v Mostě opravdu dobrou práci a jejich profesionalitu chceme patřičně ocenit,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega.

Ministerstvo vnitra vypsalo dotační program, protože je přesvědčeno o tom, že si strážníci městských policií za mimořádné nasazení během krizového stavu zaslouží ocenit stejně jako policisté, hasiči či zdravotníci. Tím se vyřešil problém, kdy strážníky stát nemůže ocenit přímo vyplacenými odměnami, protože jsou na rozdíl od uvedených profesí zaměstnanci obcí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru