MÁM RECEPT NA TO, jak pomoci našemu kraji, říká Vladimír Vlk, kandidát na poslance za ČSSD
Vladimír Vlk.
Most

S pokorou se obracím na voliče, aby podpořili sociální demokracii v Ústeckém kraji, za kterou kandiduji na 3. místě kandidátky. Jsem si vědom, že z geografického hlediska se Ústecký kraj rozprostírá od Polabské nížiny přes České středohoří až po Krušné hory. Z velkých měst v kraji dominují města Chomutov, Most, Teplice, Louny, Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice.

Proč o tom píšu? Kraj v minulosti zaměstnával mnoho lidí, kteří po divoké privatizaci v 90. letech minulého století v převážné míře přišli o svá zaměstnání. Navíc do kraje začali proudit nepřizpůsobiví lidé ze všech koutů nejen Česka, ale i Slovenska. Díky těmto aspektům kraj začali opouštět mladí lidé, kteří si hledají uplatnění v jiných částech republiky. Navíc v rámci ochrany klimatu extrémní ekologové, kteří nežijí v kraji, neustále se snaží přesvědčit vládu a poslance, aby iniciovali odstavení všech uhelných zdrojů v co nejkratší době a zastavili těžbu hnědého uhlí. Už se neřeší, jaký to bude mít dopad na samotný region. V případě tohoto nápadu nastane problém s dodávkami tepla do Klášterce nad Ohří, Kadaně, Chomutova, Mostu, Litvínova, Ústí nad Labem a konec konců v Litoměřicích a částečně v Děčíně. Další dopadem bude velká vlna nezaměstnaných se sociálními dopady do mnoha rodin. To opravdu politici s ekologickými iniciativami chtějí dopustit tento stav?

Úkolem sociální demokracie je najít udržitelný stav nejen v sociální oblasti, ale i ekonomické stability kraje, ze které budou postupně hrazeny ekologické škody. Rozvojové projekty kraje musí zapadat do kontextu celého kraje od Litoměřicka až po Chomutovsko. Chudoba, sociální vyloučení, nízká kvalita vzdělávání nebo odliv obyvatelstva. Právě s takovými problémy se náš kraj potýká zvláště v oblasti, které byly v minulosti centrem těžby hnědého uhlí.

Osobně se bráním všeobecným populistickým heslům, která jsou slibována mnoha kandidáty bez konkrétních reálných projektů. Díku tomu, že všichni kandidáti za ČSSD jsou ze všech koutů ústeckého regionu a v případě mého zvolení do Poslanecké sněmovny, si ponesu veškerou zodpovědnost za realizaci projektů na rozvoj našeho kraje v rámci programu RE:START.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru