VÝSTRAHA: Do Česka vtrhne vichřice, silný vítr zasáhne Ústecký kraj! Jaká nebezpečí hrozí?
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Most

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydává výstrahu před silným větrem, a to od čtvrtka 21. října od 9 hodin do večerních 20 hodin pro Ústecký kraj.

Foukat bude silný jihozápadní, postupně západní vítr místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h). V západní části kraje (Kadaňsko, Lounsko, Žatecko, Podbořansko) může podle meteorologů foukat dokonce velmi silný vítr místy s nárazy kolem 25 m/s (90 km/h).

Podle meteorologů hrozí možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Dále nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru