Prudký vítr napáchal škody ve městě i na jezeře Most, dnes bude slábnout
Spadlý strom na hřiště v Mostě. Foto: město Most
Most

Most - Prudký vítr ve čtvrtek napáchal v Mostě škody. Město zaznamenalo desítky podnětů.

Pracovníci technických služeb uklízejí spadané větve, rozfoukané nebo převrácené popelnice s odpadky. Město požádalo obyvatele o trpělivost. Během čtvrtka také magistrát dočasně uzavřel dětské hřiště v ulici Zd. Fibicha a Funpark na Šibeníku.

Vítr způsoboval škody i na jezeře Most. V zadní části vodní plochy utrhl od kotvících prvků všechna ekomola pro hnízdění ptáků. Nyní se budou shromažďovat a znovu kotvit. Návštěvníkům jezera je doporučena obezřetnost a byli požádání, aby s ekomoly případně nemanipulovali. 

Po včerejším větrném dni vítr během noci slábnul. I dnešní den bude větrný, ale nárazy větru čekají meteorologové už o poznání slabší, většinou kolem 15 m/s (55 km/h), na horách to bude ještě více. Vítr se tedy promítne do pocitové teploty, dojem zlepší alespoň většinou slunečná obloha, uvádí Český hydrometeorologický ústav.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru