Starší řidiči a řidičky mohou zdarma absolvovat kurz na mosteckém autodromu
Ilustrační foto: Autodrom Most
Most

Most - Volná místa stále ještě nabízí bezplatný vzdělávací program pro širokou aktivní motoristickou veřejnost seniorského věku, konkrétně pro řidiče a řidičky starší 65 let. Jmenuje se Jedu s dobou a mohou jej absolvovat na Autodromu v Mostě.

Aktuálně jsou vypsané termíny 31. října a 21. listopadu. Hlavním cílem je navázat na celoživotní zkušenosti řidičů seniorů a rozšířit jejich informovanost v oblasti legislativy, bezpečnosti silničního provozu a zdravovědy s praktickým ověřením dalších řidičských návyků při výcviku na plochách polygonu s vlastním vozidlem.

Praktická část vzdělávání je zaměřena na správné zásady krizového brzdění na různém povrchu vozovky, řešení smyku, manévrování s vozidlem za různých okolností, vnímání rizika tzv. mrtvých úhlů při pohledu z vozidla, rozpoznávání bezpečné vzdálenost při souběžné jízdě a poskytování první pomoci.

Premiérový ročník programu vyhlásila Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR). Projekt je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Více informací o projektu zájemci najdou zde. 

Registrace a přihlášení zdarma zde.

Program je šestihodinový, zahrnuje:

  • teorii bezpečné jízdy v učebně, novinky z legislativy, kdy jít na lékařskou prohlídku
  • praktický výcvik na plochách polygonu s využitím technologií
  • přestávky a obědovou pauzu
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru