Nějtěžší bude postavit úsek dálnice D7 u Postoloprt, zní z Ředitelství silnic a dálnic
Technicky nejnáročnější úsek dálnice D7 povede kolem Postoloprt. Vizualizace: ŘSD
Most

Postoloprty, Ústecký kraj - Technicky nejnáročnější úsek dálnice D7 o délce téměř 5 km povede kolem Postoloprt. O aktuálním stavu příprav na stavbu této části dálnice spojující Ústecký kraj s Prahou, informuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

"U této připravované stavby nyní máme dořešenu problematiku záplavového území, je odevzdán čistopis dokumentace pro územní rozhodnutí a v nejbližších dnech bude zahájena inženýrská činnost k projednání dokumentace, získání vyjádření a stanovisek nezbytných k podání žádosti o vydání územního rozhodnutí. Naším cílem je zahájit realizaci tohoto úseku v roce 2025 a zprovoznit jej v roce 2027," uvádí ŘSD.

Stavba „D7 Postoloprty, zkapacitnění obchvatu“ je součástí souboru staveb zkapacitnění stávající dvoupruhové silnice I/7 na čtyřpruhovou dálnici D7. Jedním z nejdůležitějších důvodů přestavby silnice I/7 je zajištění dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt a zejména strategické průmyslové zóny Žatec-Triangle, vybudované v prostoru bývalého vojenského letiště, jedné z největších v České republice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru