Nový dlouhý autobus obslouží vytížené linky v Mostě, vyjede už tento týden
Nový kloubový autobus. Foto: DPmML
Most

Most - V rámci modernizace vozového parku pořídil Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova kloubový autobus Iveco Urbanway. „Autobus vyjede již ve čtvrtek 2. prosince 2021 a bude nasazován na nejvytíženější linky v Mostě, a to na linky číslo 30 a 31,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel dopravního podniku.

Kloubový autobus bude přívětivý i pro cestující, kteří ho budou využívat. „Jde totiž o nízkopodlažní vozidlo, které ocení zejména vozíčkáři i maminky s kočárkem. K nástupu kočárků a vozíčkářů poslouží v případě potřeby snížení autobusu nebo výklopná plošina. Zároveň jde o vozidlo plně klimatizované, což nejvíce ocení cestující i řidiči v parných letních měsících,“ doplnil Dunovský.

Kloubový autobus IVECO Urbanway disponuje 40 místy ksezení. Vozidlo bylo také osazeno odbavovacím systémem dopravního podniku.

edeniky 989

Interiér autobusu. Foto: DPmML

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru