O víkendu na Mostecku prudce vzrostl počet nehod. Řidiče potrápilo hlavně počasí
Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Most

Mostecko - Počet nehod, které se o víkendu staly na silnicích v Ústeckém kraji, ovlivnilo hlavně víkendové počasí. Naštěstí byly bez tragických následků. Proti minulému týdnu havarovali řidiči od pátku do neděle o 40 procent častěji. Na Mostecku to bylo ale téměř třikrát více nehod.

Během víkendu, od pátku do neděle, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 113 dopravních nehod a havárií. Pro srovnání: V minulém týdnu to bylo 72 karambolů.

Tento pátek došlo k 33 nehodám, v sobotu k 56 a v neděli k 24 nehodám. Nikdo nebyl usmrcen. Těžce zraněn byl jeden člověk a lehké zranění utrpělo 11 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 5 668 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost, a to v 55 případech. Ve 35 případech byl příčinou nesprávný způsob jízdy, v 5 případech nedání přednosti v jízdě a ve 2 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli 4 účastníci dopravních nehod.

Na Mostecku se z celkového počtu havárií stalo 14 nehod. V minulém týdnu to bylo jen pět nehod.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru