Celodenní mrazy i další přívaly sněhu. Zima se ujímá vlády
Město Most v zimě. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Ne svatý Martin, ale svatý Mikuláš přijel na bílém koni. V sobotu 4. prosince hned dvakrát zasněžilo a hlavně nasněžilo. Nejprve v noci, potažmo ráno, následně večer.

V neděli 5. prosince ráno všechny stanice v Ústeckém kraji, jakož i v kraji Karlovarském či Libereckém, hlásily souvislou sněhovou pokrývku: Cheb nebo Toužetín 1 cm, Chomutov 2 cm, Aš nebo Žatec 3 cm, Karlovy Vary 4 cm, Stráž pod Ralskem 5 cm, Liberec 6 cm, Most(ecko) 8 cm, Milešovka 12 cm, Krušňáky až 25 cm, Jizerky až 36 cm. A mimochodem, v noci na pátek na západě Krušných hor bylo skoro -20 °C. Ostatně, proto Chris Hemsworth (Avengers: Endgame) naříkal, jaká je mu u nás zimička. Měl by se obléknout, oteplení na pořadu dne opravdu není!

8. prosince: Velká oblačnost, kterou ojediněle doprovodí i špetka sněhových vloček. Nejvyšší odpolední teploty okolo -4 až 0 °C, nejnižší ranní teploty kolem -5 až -1 °C.

9. prosince: Zataženo. Ráno/dopoledne od západu se sněžením, které potrvá asi jednu, dvě, tři, čtyři hoďky. Čtyři asi ne. Prostě sněžení. Napadne většinou od 1 do 5 cm sněhu. To jsou ty přívaly sněhu?! Kdepak. Ty některé modely vyhlížejí na východě Česka, kde očekávají, že spadne 10 až 20 čísel, ojediněle i 20 až 25 čísel. Moravu, Slezsko a východní Čechy zjevně letos sníh rád. Zpět na severozápad. Nejvyšší odpolední teploty okolo -2 až 2 °C, nejnižší ranní teploty kolem -4 až 0 °C.

První věštba na Vánoce: Na tu je ještě brzy. :-)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru