Most zavádí příspěvek při narození dítěte. Pracující či studenti mohou od města dostat 15 tisíc
Ilustrační foto
Most

Most - Město Most zavádí pro vybrané skupiny obyvatel nový benefit. Jde o podporu při narození dítěte. Patnáctitisícový příspěvek za jedno dítě bude primárně sloužit pro pracující rodiny, ale i pro mladé rodiny, kde rodiče třeba studují.

Program je vstřícným krokem statutárního města Most směrem k pracujícím, podnikajícím nebo studujícím zákonným zástupcům narozeného dítěte. "Ráda bych zdůraznila, že se nejedná o příspěvek na porodné. Na poskytnutí a vyplacení finančního daru není právní nárok, každá žádost je posuzována individuálně dle doložených skutečností," uvedla náměstkyně primátora Markéta Stará.

V případě dvojčat a vícerčat může zákonný zástupce, za splnění všech podmínek, podat žádost o vyplacení finančního daru na každé dítě. Tato skutečnost bude doložena ověřenou kopií rodného listu každého narozeného dítěte. Každou žádost posuzuje odbor sociálních věcí jednotlivě, následně se postoupí do jednání Rady města Mostu.

Je nutné doložit potvrzení o bezdlužnosti, které je součástí Žádosti o vyplacení finančního daru, ověřené kopie pracovních smluv, přiznání k dani z příjmu osobou samostatně výdělečně činnou či potvrzení o studiu.

Žádost o vyplacení finančního daru lze podat do 6 měsíců od narození dítěte. Podrobná pravidla pro podání žádosti a formuláře naleznete zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru