Zlý sen každého rodiče! Pachatel ukradl auto i s dítětem, když šla máma do školky
Ilustrační foto
Most

Chomutov - Krátce po sedmé hodině ráno přijali policisté na tísňovou linku oznámení ženy, které neznámý pachatel v centru Chomutova ukradl auto, ve kterém byl v dětské sedačce její roční syn. Zloděj využil toho, že nechala vozidlo nastartované, než odvedla staršího potomka do školky, a s jejím černým Volkswagenem Passat z místa odjel.

Policisté ihned po přijetí oznámení zorganizovali rozsáhlou pátrací akci s cílem odcizené auto a především malého chlapečka vypátrat. Naštěstí jen o několik desítek minut později si náhodní svědci nedaleko místa činu povšimli odstaveného auta s rozsvícenými světly, ve kterém bylo malé dítě, a ihned zavolali policii.

Chlapeček, který neutrpěl žádnou újmu ani zranění, byl předán matce, policisté od rána po neznámém pachateli podezřelém z několika trestných činů intenzivně pátrají.

"Žádáme svědky, kteří se ve středu 12. ledna 2022 v době od 6:45 do 7:20 hodin pohybovali v Chomutově, v ulici Vodních staveb v blízkosti mateřské školky, odkud pachatel s autem odjel přes ulici Školní, případně v ulici Karolíny Světlé a okolí, kde bylo vozidlo s dítětem nalezeno, a mohli by poskytnout jakékoliv informace k výskytu podezřelých osob, které se v inkriminované době v těchto lokalitách nacházely, aby poskytli svědectví na nejbližší policejní služebně, nebo informace sdělili na linku 158," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

"Zároveň žádáme všechny řidiče, kteří v uvedené době těmito místy projížděli, a mohli by nám poskytnout záznamy z kamer z jejich vozidel, aby nás v zájmu rychlého dopadení pachatele kontaktovali a poskytli nám veškerou možnou součinnost," dodává policejní mluvčí.

Policisté upozorňují i další řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování, nebo dokonce nastartovaná, že případnému pachateli stačí jen pár sekund k tomu, aby se vozidla zmocnil, a pokaždé nemusí vše dopadnout bez vážného následku pro poškozené, jako tomu naštěstí bylo v tomto případě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru