Přes dva a půl tisíce nemocných v kraji za den. Nový covidový rekord
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V Ústeckém kraji za pondělí přibylo 2539 nově nemocných s prokázaným covidem-19. Jde o rekordní číslo. Proti minulému pondělku jde zhruba o devět set případů více.

Čísla v Ústeckém kraji kopírují republikové statistiky. V zemi za pondělí přibylo přes třicet tisíc případů nové koronavirové infekce. Více zatím nikdy nebylo. Počty nemocných v nemocnicích ale stále klesají. Zdravotnický personál pečuje o 1695 nakažených pacientů, ve vážném stavu jich je 207.

Na Mostecku přibylo za pondělí 253 případů. Pro srovnání: nejméně jich bylo v pondělí na Lounsku: 149, nejvíce na Ústecku: 511.

V Litvínově je od pondělka 50 nových nemocných, v Mostě 155. V Meziboří potvrdily laboratoře šest nakažených.

Ubývá počet podaných vakcín. V pondělí si pro injekci přišlo v celé zemi asi 35 tisíc lidí, to je o třetinu méně než před týdnem. Od včera jsou spuštěné registrace k očkování posilovací dávkou pro děti starší 12 let.

„Očkování posilovací dávkou výrazně snižuje riziko vážného onemocnění covid-19, a to včetně varianty omikron,“ vysvětluje ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Očkování bude probíhat primárně v ordinacích praktických lékařů pro děti a dorost, a také na očkovacích místech, která to umožňují. Starší zájemci o očkování ve věku 16-17 let mohou navštívit libovolné očkovací místo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru