Muž na několik dní zcela přerušil provoz vlaků z Mostu do Louky. Vyřadil důležité vybavení
Ilustrační foto
Most

Most - Za mřížemi od konce roku tráví veškerý svůj čas 46letý muž z Mostu. Podnět na nedobrovolný pobyt ve vazební věznici podali mostečtí policisté, soud to akceptoval a muže tam poslal. Na několik dní přerušil provoz na trati.

Před odchodem za mříže si muž od policejního vyšetřovatele převzal obvinění ze spáchání zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Podle policejního protokolu se obviněnému podařilo v první polovině prosince na několik dní zcela přerušit provoz na úseku železniční trati z Mostu do Louky u Litvínova.

Porucha a poškození signalizace návěstidel byly důsledkem odcizení cca 50 metrového kabelu. Policistům není osoba obviněného nijak neznámá. "S majetkovou kriminalitou má co do činění. Několikrát byl již také pravomocně odsouzen. Vazební stíhání je podle policejního vyšetřovatele nutné kvůli riziku pokračování v obdobných deliktech. V případě uznání viny může být odsouzen k pobytu za mřížemi až na šest let. Věc je nadále ve vyšetřování," uvedla mluvčí policistů Alena Bartošová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru