U jezera Most se připravují nové atrakce: Lokalita bude pro lidi ještě lákavější
Zdroj: Město Most
Most

Most - Na nové lákadlo se mohou těšit nejen Mostečané u jezera Most. V letošním roce tam vyroste nové rodinné 3D bludiště, jakási menší podoba FUNparku, kterou známe ze Šibeníku, navíc se síťovou atrakcí. Designem bude ladit s jezerem, respektive bude barevně i tvarově připomínat vodu. Už tak vyhledávaná lokalita města se stane pro návštěvníky ještě lákavější a nabídne jim zase nové možnosti trávení volného času. Informují o tom Mostecké listy.

Atrakce nabídne prostor pro hru, zábavu, výzvu i aktivní pohyb. Vznikne na písečné ploše za hřištěm na plážový volejbal nad hlavními plážemi. Skládat se bude ze staveb síťových atrakcí a 3D bludišť. Celá atrakce bude složena ze čtyř dílčích částí, které na sebe navzájem navazují a tvoří tak kompaktní herní celek. Atrakce zabere plochu přibližně 180 metrů čtverečních a dosáhne do výšky asi 7,5 metru nad terénem.

Vstup na ni zajistí tři různé nástupní rampy a žebříky. Ve věži se budou nacházet zavěšené síťové plošinky s otvory, jejichž pomocí návštěvník vyšplhá až na vrchol věže s vyhlídkou. Odtud bude možné pokračovat dvěma směry – doprava přes lávku s lanovou překážkou zvanou Hrazdy k domečku, odkud povede nerezová skluzavka zpátky na zem, či doleva přes lávku s lanovou překážkou zvanou Harfa, přes domeček až do síťové atrakce (v síti bude možné skákat, pohupovat se či hrát různé hry).

Před sluncem návštěvníky ochrání stínící plachty nad síťovou atrakcí i nerezovou skluzavkou. Téma vody se objeví například na výtvarném zpracování herní věže, kde trojúhelníkové tvary obložení, umístěné ve více vrstvách přes sebe, vzbudí dojem překrývajících se vln.

Autorem návrhu je společnost Ateliér Unipark, s. r. o.

Zdroj: Mostecké listy

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru