Chtěl zbohatnout, z účtu mu zmizel milion! Podvodníkům to důvěřivý muž sám umožnil
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj, Teplicko - O úspory v částce téměř jeden milion korun přišel 61letý muž. Ten zareagoval na inzerát na sociální síti, který nabízel investice do kryptoměny.

Na to konto mu zavolali na jeho číslo neznámí podvodníci (muž a žena) s cizím přízvukem, kteří muže vyzvali k nainstalování programu na vzdálený přístup do jeho osobního počítače. Dále vyzvali podvedeného, aby jim poskytoval ověřovací přístupové kódy, a tím se dostali vzdáleně do jeho internetového bankovnictví. Zde již za asistence důvěřivého muže prováděly převody peněz na různé účty. Celkem takto převedli kolem 1 milionu korun. Poté s poškozeným přestali komunikovat. Ten tak nemá ani své úspory, ani kryptoměnu.

"Policisté varují občany, aby v žádném případě neumožnili neznámým lidem instalaci programů se vzdáleným přístupem do svého počítače. Nikomu neposkytujte přístupová hesla a kódy do internetového bankovnictví. Vždy se v těchto případech jedná o podvodné jednání," uvádí mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru