Šokující případ: Řidič úmyslně srazil kočku u kraje silnice, prý kvůli osobním problémům
Ilustrační foto
Most

Bílina - Když byla v pondělí, v ranních hodinách, hlídka MP vyslána do ulice Havířská s nijak neobvyklým úkolem odklidit ze silnice kadáver kočky, nemohl mít nikdo ze strážníků ani tušení, co všechno bude následovat.

Hlídka na místě zjistila, že kočka uhynula na zranění způsobená pravděpodobně při střetu s nějakým vozidlem. Jelikož však místo, kde kočka uhynula, nebylo v přímé dráze obvyklého směru jízdy vozidel, provedla operátorka MKDS kontrolu nočního záznamu z nedaleké kamery.

Kolegyně obsluhující kamerový systém jsou již přivyklé na nejrůznější situace. Bohužel někdy nastanou chvíle, které i s celkem otrlými operátorkami lidově řečeno zacloumají. Zjištění, které bylo učiněno, se právě k takovým brutálním případům řadí. Záznam zcela jasně prokázal úmyslné najetí vozidlem do zvířete sedícího u kraje vozovky. Kočku střet bohužel neusmrtil ihned. Uhynula až po delších útrapách.

Na základě analýzy záznamů z dalších kamer byl přesně zmapován pohyb vozidla. Pro strážníky tak nebylo žádným velkým problémem následující den vozidlo vyhledat, neboť bylo navíc opatřeno výraznými netypickými markanty. Řidič se nesnažil nikterak zapírat a rovnou uvedl, že tak učinil zcela úmyslně a to na základě frustrace zapříčiněné momentálními osobními problémy.

Případ byl strážníky řádně zadokumentován a bude postoupen příslušné službě kriminální policie a vyšetřování pro důvodné podezření ze spáchání úmyslného trestného činu týrání zvířat. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody od dvou do šesti let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru