STALO SE: Malé kotě v křoví bojovalo o přežití. Hvězdička možná nebude vidět na jedno oko
Hvězdička. Foto: Útulek Jimlín
Most

Jimlín – Malé kotě ve velmi špatném zdravotním stavu předali před několika dny lounští strážníci do Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně. Lidé ho prý našli v křoví u divadla v Lounech.

Kočička, která dostala jméno Hvězdička, je 6 až 8 týdnů stará. „Jen živořila a bojovala o přežití a kdyby nepřišla pomoc včas, svůj boj by brzy prohrála. Je velmi malá a hubená a správně by měla být ještě minimálně měsíc u své matky,“ řekl provozovatel útulku David Kubalík.

Kotě bylo nastydlé, na sobě mělo velké množství klíšťat a hlavně mělo silný zánět očí. „Její stav je lepší, dostala okamžitě antibiotika,“ popsal aktuální stav zvířete Kubalík.

Otázkou zůstává, jestli kotě nebude mít, kvůli silnému zánětu, poškozený zrak a bude vidět. „Ty oči byly nateklé, to jedno obzvlášť. Nevěřili jsme, že vůbec to jenom očíčko má. Po těch antibiotikách se otok zmenšil, tak víme, že má obě oči. To horší oko, tak tam ale asi bude poškozená rohovka,“ uvedl provozovatel útulku.

2204kockakz2

Hvězdička má také v uších svrab, jenže ten zatím nelze léčit. „Ušní svrab se může léčit až od jednoho kilogramu váhy zvířete, což ona nemá, musí přibrat. Prozatím tedy jen denně čistíme ty uši, aby se jí to nezhoršilo,“ dodal na závěr David Kubalík.

Hvězdička zatím zůstává nadále v útulku, odchod do nového domova zatím možný není.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru