Mostečané mohou ovlivnit, jaká pravidla budou platit v obnoveném parku Střed
Vizualizace parku Střed. Zdroj: město Most
Most

Most - V nejbližších dnech bude zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce parku Střed. Bezpečnost a pořádek v obnoveném parku budou mít na starosti správci parku. Aby měli podklad pro svoji práci, je zapotřebí stanovit základní pravidla pro provoz parku. Z nich pak bude sestaven provozní řád.

Jaká pravidla by měla být zavedena v parku Střed, aby se zde v budoucnu líbilo lidem různých věkových i zájmových skupin, zjišťuje dotazník, který je pro veřejnost k dispozici on-line na tomto odkazu.

„Zapojení veřejnosti do plánování budoucí podoby parku představuje pro naši nadaci jednu z nezbytných podmínek pro kvalitní výsledek celé proměny. Nejinak je tomu v případě tvorby pravidel. Jedině se znalostí představ obyvatel o tom, co se v parku smí a co ne, dokážeme společně s městem Most vytvořit místo, kde se bude každý cítit dobře a především bezpečně,“ uvedla ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová.

V průběhu března měli možnost se vyjádřit k provoznímu řádu senioři, se kterými se setkal v klubech seniorů tým Znovuzrození parku Střed a ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

„Mluvili jsme samozřejmě o bezpečnosti a také o tom, jak bude park vypadat. Většina seniorů se na nový park těší a budou ho prý rádi navštěvovat. Právě přítomnost lidí je pro bezpečnost ve veřejném prostoru klíčová,“ vysvětlil Jaroslav Hrvol.

Pro vedení města Most je bezpečnost v parku prioritou. Správci budou v parku přítomni 24 hodin denně. Budou zaměstnanci městské policie a jejich hlavním úkolem bude dohlížet na bezpečnost a pořádek v obnoveném parku a také právě na dodržování provozního řádu.

„Naší snahou je co nejhladší provoz parku hned po jeho otevření a udržitelný provoz parku v budoucnu. A to s co možná největším množstvím spokojených návštěvníků všech věkových i zájmových skupin,“ doplnil primátor města Mostu Jan Paparega.

Všichni návštěvníci parku budou povinni provozní řád respektovat a uposlechnout pokynů správce parku. V případě porušení provozního řádu může být návštěvník správcem vykázán a jeho chování může být předmětem přestupkového řízení případně předmětem šetření Policie ČR. Dětská hřiště a sportoviště v parku Střed budou mít vlastní provozní řád.

Nadace Proměny Karla Komárka podporuje obnovu parku Střed obdobnou podporou a nadační podporou ve výši 25 milionů korun.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru