Muž z Mostecka vyřazoval z provozu klimatizace. Mohla za to chuť na jeden barevný kov
Ilustrační foto
Most

Most - V první polovině května během několika dní se měl hned třikrát vloupat ke klimatizačním jednotkám 37letý muž z Mostecka.

V prvním případě násilím poškodil pletivo u jednoho z mosteckých peněžních ústavů. Mezi šesti klimatizacemi, které byly umístěny na plášti budovy, měl odcizit nejméně 20 metrů měděného potrubí. Tím došlo k úniku chladícího média, ale také k poškození elektroinstalace.

Po pár dnech se k objektu vrátil. Podle zjištění policistů opětovně za použití násilí překonal překážku u venkovní klimatizační jednotky a ze zařízení odcizil vnitřní součástky.

Pro třetí vstup do místa využil již vytvořený otvor v oplocení. Při demontáži elektrických a kovových součástek klimatizační jednotky a měděných trubek byl zadržen hlídkou strážníků.

"Muž má pestrý trestní rejstřík. Za majetkové delikty již v minulosti pobýval několik měsíců ve vězení, ze kterého se vrátil minulý rok. Odcizené měděné trubky a vnitřní součástky údajně zpeněžil za 1800 korun. Poškozené společnosti způsobil předběžně mnohem větší škodu, která je stále předmětem vyšetřování. Od mosteckých policistů si převzal sdělení obvinění ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci," uvedl tiskový mluvčí Policie ČR Václav Krieger.

Po zadržení putoval rovnou do vazební věznice, kam ho poslal soud na základě podnětu vyšetřovatele. V případě uznání viny hrozí stíhanému tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru