Park Střed čeká proměna. Nelze čekat, v půlce června budou zahájeny přípravné práce
Park Střed, jaro 2022. Foto: e-deniky.cz
Most

Most - Město Most připravuje proměnu parku Střed. V souvislosti s rekonstrukcí budou v polovině června zahájeny přípravné práce, během nich dojde k odstranění několika stromů a keřových skupin, které jsou v konfliktu se stavbou. Aktuálně o tom informuje město Most.

Dle původního harmonogramu příprav měly být přípravné práce včetně kácení provedeny již v zimě, ale realizace stavby musela být odsunuta až do letních měsíců. Důvodem byly dlouhé zákonné termíny stanovené pro vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky, do jejíž přípravy zasáhla pandemie covid-19.

Termín zahájení prací již nelze posunout do dalšího období vegetačního klidu nebo jej vůbec nerealizovat, došlo by totiž k vysokým finančním ztrátám. Pro minimalizaci případné rušení ptactva při hnízdění bude před kácením dřevin provedena obhlídka stromů za přítomnosti pracovníka odboru životního prostředí.

"Návštěvníky parku upozorňujeme na dočasná omezení pohybu. Děkujeme za pochopení," uvedl v pondělí dopoledne magistrát.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru