OBRAZEM: V unikátním hornickém muzeu u Mostu se konal den dětí
Den dětí v Podrkušnohorském technickém muzeu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Kopisty – V Podkrušnohorském technickém muzeu, které je převážně spjato s hornickou tradicí regionu, se v sobotu konal den dětí.

Pro příchozí byl připravený program v podobě dětských soutěží, prezentace mostecké městské policie dobrovolných hasičů z Rudolic, ale také třeba báňských záchranářů. Lidé se mohli projíždět po areálu v důlní mašince či na plošině vystoupat do výšky. K vidění byla i historická vojenská technika. Program byl v plánu do sobotní 14. hodiny.

Podkrušnohorské technické muzeum vzniklo v roce 2003 v areálu bývalého hlubinného dolu Julius III v Kopistech u Mostu. Návštěvníkům umožňuje nahlédnout do historie dobývání a zpracování uhlí v centrální části severočeské hnědouhelné pánve.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru