V místě starého hřbitova v Českých Zlatníkách vznikne zatravněná parková plocha
Zdroj: obec Obrnice
Most

Obrnice, České Zlatníky - Starý nevyužívaný hřbitov v Českých Zlatníkách, které spadají pod sousední Obrnice, projde stavebními a terénními úpravami. Promění se v zatravněnou parkovou plochu s lavičkami a chodníky, sloužící k relaxaci a odpočinku. Se studií revitalizace hřbitova, kterou se svým týmem vypracoval architekt Vít Pešina, se na červnovém zasedání seznámili obrničtí zastupitelé.

Terénní úpravy se zaměří na hroby, kamennou zeď i dlažbu. „Studie počítá se vznikem lapidária, kde bude umístěno zhruba 50 původních náhrobků a pomníků, jakož i dalších artefaktů hřbitova. Na cesty se použije záměrně původní hrubý kámen. Budou tak nerovné, což má podle autorů studie symbolizovat křivolaké cesty života,“ upřesnil starosta Obrnic Stanislav Zaspal.

Rozsáhlé stavební úpravy čekají také funkční hřbitov pod vrchem Zlatník. Zahrnují celkovou obnovu lokality od vstupu přes provozní prostory po rozptylovou loučku, a to včetně výstavby kolumbária, kašny, pavilonu, vybudování nových hrobových míst či výsadbu dalších stromů.

Obec získala bezúplatně od státu i pozemky v blízkosti funkčního hřbitova, které slouží jako příjezdová cesta k areálu či parkoviště pro odstavená vozidla. Vlastnictví pozemků zjednoduší podle starosty administrativní úkony potřebné k zahájení stavebních prací na tomto hřbitově.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru