Ve školách začíná čilý stavební ruch. Most investuje do rekonstrukcí škol a školek desítky milionů korun
Nový herní prvek už letos dostala mateřinka v ulici V. Nezvala. Pirátskou loď tvoří hřiště s různými herními částmi, mezi nimiž je skluzavka, lavička, naloďovací síť či kormidlo. Foto: Mostecké listy
Most

Most - Předškoláky v mateřinkách a žáky v základních školách během léta vystřídají stavební dělníci a řemeslníci. Ve školách sice utichne běžný školní život, ale nastane ten správný čas na plánované opravy, údržbu i větší investiční akce. Město má ně vyčleněné desítky milionů korun. Na téměř 14 milionů korun vyjdou opravy a údržba základních škol, dalších zhruba 3,5 milionu korun je určeno pro základní umělecké školy a zhruba 7 milionů korun pro mateřinky. Dalších přibližně 47 milionů korun je v letošním rozpočtu vyčleněno na kapitálové výdaje pro školní a mimoškolní zařízení. Většina z těchto akcí je naplánována k realizaci v době letních prázdnin, aby neomezovala chod škol.

Mezi největší co do finančního objemu oprav v mateřinkách patří například oprava oplocení školky v ulicích Lidické, K. J. Erbena, Růžové a Hutnické nebo výměna elektrických rozvodů v Komořanské. Vedle toho proběhne během léta výměna osvětlení ve čtyřech třídách v mateřince v Albrechtické ulici, výměna podlahové krytiny, oprava zdi a výmalba školky v ulici V. Nezvala. V základních školách patří mezi největší akce oprav a údržby výměna starých dřevěných oken za plastová, výměna spodních rozvodů studené a teplé užitkové vody a oprava oplocení v základní škole v Okružní ulici. V základní škole v Rozmarýnové ulici bude opraveno sociální zařízení tělocvičny, nové schodiště před budovou dostane škola v ulici V. Nezvala a probíhat budou i další opravy a údržba v dalších školách. A ve Středisku volného času proběhne čtvrtá etapa výměny oken a vnitřních dveří.

Největší letošní kapitálovou investicí do školství je vybudování odborných učeben základní školy v ulici J. A. Komenského, na které je v rozpočtu vyčleněno téměř 28 milionů korun. K předání staveniště došlo již v červnu a hotovo by mělo být ve druhé polovině září. Ve škole budou vybudovány čtyři nové učebny – pro výuku fyziky, chemie, přírodovědy a jazyků. Vznikne navíc bezbariérový přístup do školy, kdy budou vybudovány nájezdové rampy a nový výtah. Stavební část zakázky provádí firma IPSEN, vybavení - nábytek, didaktické pomůcky, hardware a software zajistí AV Media systems.

Mezi větší investiční akce patří také výstavba odborných učeben ve Středisku volného času, kde vznikne učebna pro výuku cizích jazyků, informačních technologií a učebna s cvičnou kuchyňkou. Tyto místnosti budou vybavené nábytkem, stínící technikou, spotřebiči, přístrojovým vybavením a didaktickými pomůckami. Realizace si vyžádá náklady ve výši 8 milionů korun a ukončena bude již v červnu, kolaudace se předpokládá v průběhu prázdnin.

Na základní škole v Okružní se bude rekonstruovat a zateplovat střecha jídelny. Letošní novinkou jsou nebo ještě budou nové herní sestavy pro mateřinky v ulicích V. Nezvala (již bylo realizováno), Bělehradská (již bylo realizováno) a Růžová a také například multifunkční dětské hřiště, které vyroste ve školce v ulici A. Dvořáka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru