Slavností otevření nového mostu v Prunéřově. Foto: Jitka Fárová
Most

Prunéřov - Dnes 30. června 2022 byl slavnostně otevřen silniční most v Prunéřově u Kadaně. Stavět se začal v září minulého roku. Zítra na místo přijede udělat kontrolu dopravní inspektorát. Pokud bude vše v pořádku, bude otevřen pro dopravu.

Starý 4 - polový most, který stál na stejném místě, byl v havarijním stavu a tak bylo rozhodnuto, že se celý zbourá. Ten nový má jenom tři pole s rozpětím 18 + 33 + 18 metrů. Nosná konstrukce je z tyčových prefabrikátů z přepjatého betonu a železobetonu.

https://www.youtube.com/watch?v=tOXMT1izkt0

Jedná se o první velkou investici současného vedení kraje. "Původní odhadovaná cena byla 94 milionů, nakonec se to podařilo vysoutěžit za necelých 82 milionů korun a ta cena by měla zůstat přibližně stejná," řekl Tomáš Rieger, radní pro oblast investic a majetku. Stavba bude hrazena z úvěru.

Stavba mostu nebyla jednoduchá. Muselo se vyřešit mimoúrovňové křížení silnice a železnice. Konstrukce mostu se proto zvedla o více než metr. "Mám velkou radost, že ten most stojí. Stavba se totiž několik let odkládala a most byl v takovém stavu, že přes něj nemohla jezdit těžká doprava a kamiony jezdily přes Kadaň," uvedl Jiří Kulhánek, starosta Kadaně.

Součástí stavby je i silniční meteorologické stanice. Ta má vlastní solární napájení.

foto

3006most

3006most2

3006most4

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru