FOTO: Řidiči se u jezera Most totálně vykašlali na nové značky. Autobusákům udělali z práce peklo
Auta jedou v protisměru. Značky nerespektují. Také vozidla po levé straně jsou většinou zaparkovaná v protisměru. Foto: e-deniky.cz
Most

Most - Nová dopravní opatření, která udělalo město Most, aby navýšilo počet parkovacích míst u velmi populárního jezera Most, řidiči o víkendu nerespektovali. Autobusáci kvůli tomu zažívali perné chvíle.

Redakce získala záznam jízdy z jednoho autobusů, který v neděli odpoledne jel trasu k jezeru Most. Jde o nahrávku jednoho z pasažérů. Kvůli ochraně osobních údajů nebudeme video záznam zveřejňovat. Co je ale vidět a co dokládají fotografie?

Nejprve si popíšeme situaci: K jezeru Most míří v horkých dnech za koupáním tisíce lidí ve stovkách automobilů. Původní parkoviště pro dvě stě vozů přestává stačit a lidé parkují, kde se dá. Město proto rychle přijalo nová opatření.

Dočasně, na letní období letošního roku, byla zjednosměrněna komunikace v lokalitě jezera Most. Příjezd je možný pouze ve směru od děkanského kostela, resp. od nového mostu přes komunikaci I/13 a dále pak směrem k jezeru Most. Odjezd od jezera pak pouze ve směru kolem hřbitova. Ve směru od hřbitova je osazena značka „IP10a - slepá pozemní komunikace“ a na ní navazuje dole v prostoru jezera značka „B2 zákaz vjezdu všech vozidel“. Pravý pruh zjednosměrněné komunikace ve směru od hřbitova je pak využit jako provizorní parkovací plocha. Tímto opatřením se získává 100 nových parkovacích míst.

edeniky 3598

Automobil v pravé části obrazu parkuje na žluté čáře. Autobusák nemá šanci se v křižovatce vytočit. Foto: e-deniky.cz

Nové značení ale drtivá většina řidičů nerespektuje. Vjíždějí do jednosměrky. Vedle parkujících vozidel už potom není dostatek místa pro úhybný manévr. Dvě míjejícící se osobní auta se ještě velmi těsně mohou vyhnout, autobusy MHD ale už neprojedou. Řidiči museli v neděli před autobusem couvat, došlo kvůli tomu i k jedné drobné nehodě. "Byli hrubí, nadávali mi. Jsou to ale oni, kdo nesledují značky a nerespektují je," svěřil se řidič autobusu. Podle něj je další problém v křižovatce, kde vozidla stojí i na žluté čáře a on se s velkým dopravním prostředkem na silnici nemůže vytočit. V tu chvíli jde o složitou situaci, protože nemá kudy projet a pokračovat v jízdě.

Současně byly zahájeny stavební práce na realizaci provizorní manipulační plochy u jezera Most (přímo naproti stávajícímu parkovišti, před zastávkou MHD), která bude dočasně také sloužit jako parkoviště pro návštěvníky jezera Most. Tato provizorní parkovací plocha, která umožní parkování cca 160 automobilů, bude dokončena v nejbližích dnech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru