Muž se projížděl v kradené škodovce po kraji, prý ho baví řídit. Při policejní honičce v Německu dojezdil
ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj - Mostečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého muže ze spáchání trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ten v polovině března ve večerních hodinách přišel na hodinovou návštěvu do bytu ve staré zástavbě a odešel s cizím klíčem od vozidla.

Přestože má soudně vydaný čtyřletý zákaz řízení motorových vozidel, tak se rozhodl, že se sveze škodovkou, která byla zaparkována před domem. "Podle policistů nějakou dobu jezdil po Ústeckém kraji. Prý ho hrozně baví řídit. Mostečan ve vozidlové navigaci navolil jednu již z dříve zadaných adres a vyjel směr Německo. V sousední zemi ujížděl tamním policistům, kteří ho zadrželi. Při pronásledování tam způsobil dopravní nehodu. Odcizením a následným poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 930 tisíc korun," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

Součástí obvinění je další vydařená návštěva z minulého týdne. Tentokrát přišel do bytu svých rodičů, kteří byli na dovolené. Povedený synáček se měl postarat o domácího mazlíčka. Místo toho měl z bytu odnést dva televizory, které obratem prodal. Jeden přístroj, který blízcí příbuzní ještě splácí, prodal do zastavárny a druhý prodal za pětistovku svému známému. "Rodičům připravil nepříjemný návrat ze zahraničí a způsobil jim několika tisícovou škodu. Novější televizi policisté zajistili a vrátili majitelům. Vzhledem ke způsobené škodě může Mostečan v případě odsouzení strávit ve vězení až pět let," dodal Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru