Velmi vysoké teploty přicházejí. Lidem hrozí přehřátí a dehydratace, zní výstraha
Ilustrační snímek.
Most

Mostecko – Meteorologové vydali výstrahu před velmi vysokými teplotami, které budou v následujících dnech panovat na Mostecku. Stejné počasí má panovat na území celé země.

Odpolední teploty překročí podle meteorologů 34 °C. Vydaná výstraha platí pro úterý a středu. A co velmi vysoké teploty znamenají? Především jde o vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami.

Omezte tělesnou zátěž a nepobývejte na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávejte děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci. Věnovat je třeba zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům.

Hrozí nebezpečí vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru