Hasičům ve Hřensku stěžují práci vysoké teploty. Stále se objevují další ohniska požáru
Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Hřensko - Během noci hasiči v Hřensku prováděli průzkum drony v severní části území. Stále se tam objevují ohniska, na která jednotky reagují.

"Přeskupili jsme některé síly a prostředky, abychom na ně lépe dosáhli. Jižní strana území je klidná, tam děláme jen dohlídky. Během noci nikdo nebyl zraněn," napsali hasiči ráno na facebookový profil.

Včera v Hřensku zasahovali vice než 1000 hasičů, 200 cisteren, 6 vrtulníků a švédská letadla Air Tractor. Hasiči lezci prozkoumávali terén, vytipovávali ohniska a místa na umístění nádrží na další plnění, aby to vrtulníky měly k ohniskům co nejblíž a hašení bylo co nejúčinnější. Vysoké teploty práci hasičim velmi ztěžují.

Středeční pokus o průzkum z vrtulníku nebyl zcela úspěšný. "V okolí bylo více ohnisek a vrtulník by je rozfoukal, pokusíme se najít jiný způsob jak se do tohoto prostoru dostat. Létalo 5 vrtulníků na Pravčickou bránu a Křídelní stěnu. Švédská letadla hasila na Bouřňáku. Zřizujeme pevná místa jako pozorovací stanoviště, která pak budou sloužit členům NP. Stejně tak naše čerpací stanoviště, která máme rozmístěné po parku, budou sloužit pro jednotky, které v parku budou dělat dohlídku. Tak aby měly rychlý přístup k zásobě vody. Stanoviště budou na strategických a problematických místech," informovali včera večer hasiči.

Ve středu si jeden hasič způsobil lehké zranění. "Hasič si vykloubil palec, sám si ho vrátil zpět, ale nechal se preventivně zkontrolovat záchranáři, opět se vrátil na místo požáru," napsali hasiči.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru